TV Play i Samsung Smart TV

TV4-Gruppen och Samsung har ingått ett strategiskt samarbete som innebär att TV4 Play kommer att finnas som applikation i Samsungs Smart TV-utbud. Samsung lanserar nu ett brett produktutbud av Smart TV:s med TV4 Play-appen, som gör det möjligt för TV4 Plays premiumkunder att se sina favoritprogram on demand direkt via tv:n.

TV4-Gruppen och marknadsledande elektronikjätten Samsung har ingått ett strategiskt samarbete som innebär att TV4 Plays premiumtjänst görs tillgänglig som applikation i tv-apparater och Blu-ray-spelare med internetuppkoppling från Samsung. Genom samarbetet kommer alla svenska tv-tittare med Samsungs Smart TV-apparater och ett TV4 Play Premium-abonnemang att kunna se sina favoritprogram on demand direkt via tv:n, när de vill.

– Vi glädjer oss mycket åt samarbetet med Samsung. Att erbjuda TV4 Play Premium direkt i tv:n ligger helt i linje med vår strategi att tillgängligöra vårt on demand-innehåll på alla plattformar och ge våra tittare en ökad valfrihet och flexibilitet, säger Cecilia Beck-Friis, direktör Digitala medier TV4-Gruppen.

– Tv:n har nu blivit smartare än någonsin. Ett lysande exempel på det är TV4 Play-appen som nu kommer att finnas tillgänglig i våra smarta tv-produkter. Härigenom kan den smarta tv-tittaren få en ännu bättre tv-upplevelse, säger Samsungs nordiske produktchef för tv Andreas Bratt.

Samsungs Smart TV-produkter ansluts till internet antingen via en nätverkssladd eller trådlöst. I användargränssnittet Smart Hub kan man enkelt ladda ner TV4 Play-applikationen. Genom att starta appen och logga in på sitt TV4 Play Premium-konto har tittarna sedan tillgång till hela TV4 Plays premiumutbud, som utöver hela det ordinarie TV4 Play-utbudet också innehåller ett exklusivt innehåll för premiumkunder, arkivmaterial, förhandsvisningar och hela säsonger av populära program, exempelvis Solsidan och House , i hög bild- och ljudkvalitet samt reklamfritt. Det ger, utöver att titta på de program man vill se när man vill, också möjlighet att pausa och spola fram och tillbaka och se om programmen hur många gånger som helst.

De första produkterna i Samsungs Smart TV-utbud är på väg ut i butik nu. TV4 Play-applikationen kommer inom kort även att finnas tillgänglig på 2010 års Samsungs tv- och Blu-ray-produkter med internetuppkoppling