TV4-gruppen och Red Bee Media har ingått avtal

TV4-Gruppen och brittiska Red Bee Media har ingått avtal om att Red Bee Media tar över TV4-Gruppens produktion, publicering och distribution av koncernens tablå- och programinformation.

Genom affären garanteras och framtidssäkras kvalitet och distribution av programinformation för TV4-Gruppen och dess tittare och kunder. Red Bee tar över verksamheten med start i december 2011.

Avtalet mellan TV4-Gruppen och Red Bee Media omfattar produktion och publicering av tablå- och programinformation (så kallad metadata*) i text och bild för samtliga TV4-Gruppens kanaler, både TV4-kanaler och Canal+-kanaler, samt distribution till alla plattformar där informationen används, exempelvis tv-tablåer i tidningar och digitalt, elektroniska programguider (EPG:er) samt viss programgrafik i tv-rutan.

– Kraven på skräddarsydd, uppdaterad och utvecklad program- och tablåinformation som når hela vägen fram till tittarna fortsätter öka, både från TV4-Gruppen och från mottagarna. Det ställer allt högre krav på både system och produktion av metadata. Red Bee är en av världens främsta aktörer på den här marknaden och är världsledande också inom utvecklingsarbetet. Genom det här avtalet kan vi höja värdet av vår tablå- och programinformation, både till våra samarbetspartners och till slutmottagarna – tittarna, säger TV4-Gruppens planeringsdirektör Malte Andreasson.

Genom affären samordnas TV4:s och Canal+ produktion och leverans av metadata och stärks arbetet med kvalitativ program- och tablåinformation i ett medielandskap där den typen av information blir ett allt viktigare konkurrensmedel. Flödet av metadata mot slutmottagarna förbättras, och dessutom innebär affären en modernisering av befintlig teknik, och att TV4-Gruppen hamnar i framkant även systemmässigt.

– Vi är mycket glada över avtalet med TV4-Gruppen om att leverera våra omfattande metadatatjänster för att möta TV4-Gruppens framtida utmaningar på bästa sätt. För Red Bee Media är Metadata ett strategiskt viktigt tillväxt- och utvecklingsområde. Genom partnerskapet med TV4-Gruppen får vi nu en spännande möjlighet att stärka och utveckla vår verksamhet i Skandinavien, säger Bill Patrizio, vd för Red Bee Media.

Red Bee Media är ett av Europas ledande företag på området och levererar samma tjänst till kända broadcasters som BBC, ITV, Discovery och Eurosport, men även till tv-distributörer som norska Get och IT-företag som Microsoft.