TV4 Play Premium nu tillgängligt hos LG Smart TV

Genom ett samarbete mellan TV4-Gruppen och LG Electronics lanseras nu TV4 Play Premium som tjänst i LG:s underhållningsportal Smart TV. Konsumenter som köper en av LG:s nya TV-apparater, Blu-ray-spelare, Smart-TV-boxar eller hemmabiosystem med Smart TV-funktion får därmed enkel tillgång till underhållning, fakta, drama och humor från TV4-Gruppens olika TV-kanaler, direkt i sin TV*.

I TV4 Play Premium ingår allt innehåll i TV4 Play samt ett stort utbud av program från TV4-Gruppens kanaler såsom TV4, TV4 Plus, TV11 och TV4 Fakta – helt reklamfritt och i hög kvalitet**. Med Premiumtjänsten ges möjlighet att se avsnitt av populära serier och program när man vill – för vissa serier till och med innan de sänds på TV.

– TV4 har en av Sveriges mest populära Play-tjänster och med tanke på de program som visas så tror vi att TV4 Play Premium kommer att bli en av favorittjänsterna i LG Smart TV, säger Kaveh Kiani, produktspecialist för Home Entertainment på LG Electronics. Med bara en knapptryckning på fjärrkontrollen går det att se favoritserierna när som helst i hög kvalitet – utan trassel med att koppla in en dator.

Populära Kvällen är din, House och Idol – direkt i TV:n
I TV4 Play Premium ingår obegränsat tittande på en stor del av innehållet från flera av TV4-Gruppens kanaler, med massor av underhållning, fakta, drama och humor.

– TV4 Plays Premiumtjänst har varit en stor framgång sedan den lanserades. Att tittarna nu får möjlighet ta del av hela vårt on demand-erbjudande direkt i LG:s Smart TV-apparater känns därför mycket glädjande, och erbjuder tittarna både valfrihet och flexibilitet, säger Cecilia Beck-Friis, direktör Digitala medier TV4-Gruppen.

Samarbetet med TV4-Gruppen är ett led i LG:s storsatsning på smarta TV- och hemmabioprodukter, som gör det lika enkelt att ta del av underhållningstjänster via bredband som från den vanliga TV-programtablån. Det användarvänliga Smart TV-gränssnittet är utformat för att fungera särskilt bra tillsammans med LG:s Magic Motion-fjärrkontroll*** samt smartphone-applikationen LG TV Remote som finns att ladda ned gratis på Android Market och Apple App Store.

Sedan tidigare finns lokala premiumtjänster som Viaplay, Headweb och SF Anytime samt populära globala tjänster som Youtube, Facebook, Picasa och Google Maps i LG Smart TV.

Tillgänglighet:
TV4 Play Premium finns tillgänglig som tjänst i LG:s nya Smart TV-portal från och med nu. Abonnemanget ger obegränsat tittande till en månadskostnad av 79-99 kronor. De första modellerna med LG Smart TV finns tillgängliga i butik. De nya modeller inom LG:s 2011-års produktutbud som innehåller Smart TV är:

LED-TV

LW650W (55, 47 och 42 tum)
LW550W (55, 47 och 42 tum)
LV550W (47, 42 och 32 tum)

Plasma-TV

PZ950W (60 och 50 tum)
PZ750W (60 och 50 tum)
PZ570W (60 och 50 tum)

Hemmabiosystem:

HX996TSN
HLX56SN
HX976
HX966
HX906
HX806
HX46RN
FX166N
HB806

Blu-ray-spelare:

BD670N
BD660N

Smart TV-box:

Smart TV Upgrader ST600