TV4 presenterar nya storsatsningen The Voice Sverige

Det är med stolthet som TV4 kan presentera den nya storsatsningen The Voice Sverige, där fyra av landets största artister coachar talanger utöver det vanliga. Nu börjar Carola, Magnus Uggla, Petter och Ola Salo jakten på fantastiska sångare. Programledare är Carina Berg.

I The Voice Sverige handlar allt inledningsvis om rösten – alla andra egenskaper är oviktiga. Enbart med hjälp av hörseln ska fyra av Sveriges största artister välja ut Sveriges bästa och mest unika röster.

De fyra coacherna är gräddan av svensk musikelit: Carola Häggkvist – artist, coach och ikon, Magnus Uggla – en av Sveriges mest säljande skivartister och låtskrivare, Petter Alexis Askergren – låtskrivare, entreprenör och Sveriges största hiphopartist, samt sångaren och låtskrivaren Ola Salo.

– Jag är oerhört stolt och glad över att dessa fyra superstjärnor har tackat ja till att vara coacher i The Voice Sverige. Alla är djupt engagerade i sina nya roller och brinner för att hitta och odla nya artister, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Coachernas första uppdrag blir att välja ut rösterna till sitt stall. I varsin roterande stol, med ryggen vänd mot den som sjunger får de förlita sig på sina öron. Om en coach gillar vad den hör trycker den på sin knapp, stolen roterar och han/hon får se den tävlande för första gången. Trycker fler än en coach får den som sjöng välja vilken coach den vill jobba med under säsongen.

Sedan är det upp till Carola, Magnus, Petter och Ola att agera mentorer åt de tävlande, dela med sig av sina erfarenheter och coacha fram det bästa hos varje enskild röst. Under säsongen sållas de tävlande ut och till sist är det bara fyra kvar – en röst för varje coach. I finalen bestämmer tittarna vem som vinner The Voice Sverige och har landets bästa röst. Vinnaren får dessutom ett skivkontrakt med Universal Music.

Programledare för The Voice Sverige är Carina Berg som 2009 fick tv-priset Kristallen för Årets kvinnliga programledare.

The Voice Sverige är en svensk version av den holländska tittarsuccén The Voice of Holland, utvecklat av Talpa och den internationella mediaentreprenören John de Mol. Formatet är även en jättesuccé på NBC i USA där världsstjärnor som Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine från Maroon 5 och countrystjärnan Blake Shelton agerat coacher.

Nu går det att söka till The Voice Sverige. Den sökande måste fylla 18 år under 2011 för att kunna delta.

Alla ansökningar tas emot på http://www.tv4.se/thevoicesverige

The Voice Sverige är en samproduktioen av Nordisk Film TV och Talpa Media för TV4 med premiär under vintern 2012.