V – Nu återuppstår den klassiska tv-serien i en ny version

Svenskarna satt klistrade framför tv-apparaterna då jorden invaderades av de fjälliga utomjordingarna i ”V” på 80-talet. Nu återuppstår den klassiska tv-serien i en ny version som lockade storpublik vid premiären i USA.

Nu tar legendariska ”V” över tv-rutorna igen, i en ny version som tar vara på dagens enorma tekniska och visuella möjligheter. ”V” såg dagens ljus 1983 och fick alla att prata om utomjordingarna som såg ut som homo sapiens och lovade mycket, men hade hemlig fjällig identitet och onda avsikter. Under åren har många drömt om att återskapa science fiction-legenden Kenneth Johnsons fenomen. Till slut blev det Scott Peters (”The 4400”), Jeffrey Bell (”Alias”), Steve Pearlman och Jace Hall som tog sig an det ärofyllda projektet. Deras resultat hade världspremiär i USA den tredje november 2009 och pilotavsnittet lockade över fjorton miljoner tittare.

Inledningen till V är sig lik – enorma rymdskepp ses plötsligt sväva över världens stora städer. På en rad språk kungör nykomlingarnas vackra, karismatiska ledare Anna att man har fred i sinnet. Utomjordingarna inleder en charmoffensiv som bland annat innebär att man erbjuder nya tekniska kunskaper och botar sjukdomar, och människornas respons är entusiastisk. Men en liten grupp klarsynta jordbor är misstänksamma och kontraspionage-agenten Erica Evans får reda på att besökarna under många år har infiltrerat regeringar och företag, med avsikt att få världsherravälde. De enleverar till och med hennes son Tyler, som lockas av den blonda utomjordingen Lisa. Erica går med i en motståndsrörelse där hon bland annat lär känna Ryan, en av inkräktarna som i hemlighet vill rädda människorna.

Del 1

torsdag 1 april 20.00  CANAL+ Series

Rymdskepp ses plötsligt sväva över världens stora städer och snart är mänsklighetens första möte med en utomjordisk ras ett faktum. Besökarna påstår sig ha fredliga avsikter. Men FBI-agenten Erica Evans gör en häpnadsväckande upptäckt – besökarna är något helt annat än de utger sig för att vara.