Verkligheten berättar – Nu också till Android

Applikationen Verkligheten berättar har redan laddats ner 150 000 gånger till Iphone – nu lanseras den även till Androidtelefoner. Lagom till sommaren har appen även fyllts på med mängder av berättelser från klassiska svenska semesterorter.

– Verkligheten berättar är en klockren idé som snabbt blev en stor succé. Jag är både stolt och glad att vi nu kan lansera den till ytterligare 1,8 miljoner smartphoneanvändare, säger Kajsa Stål, kanalchef på TV4 Fakta.

Verkligheten berättar är en gratis applikation från TV4 Fakta som ger röst åt platser och berättar deras historia. Appen innehåller över 2000 berättelser knutna till platser i hela Sverige.

Sedan lanseringen i App Store i november 2010 har Verkligheten berättar fått 150 000 användare och nu kommer appen i en version för Androidtelefoner.

Berättelserna finns i hela landet och fler tillkommer hela tiden. Även oväntade och sällan uppmärksammade platser sätts på kartan – till exempel rondellen i Linköping där rondellhunden föddes, kajplatsen i Malmö där kaffet kom till Sverige för första gången och frisbeegolfbanan i Västerås där internetklassikern ”Vem vare som kasta” utspelade sig.

De berättar också om fantastiska händelser i Sveriges historia, som när kung Oscar II bildade ett bolag för att fånga Storsjöodjuret, hur en berusad Bill Murray stannades av polisen på Östermalmstorg i golfbil och var i Stockholm som de flesta offer i koleraepidemin begravdes – Stureparken.

Inför sommaren har applikationen dessutom fyllts på med mängder av berättelser från svenska semesterorter.

Användarna kan också enkelt lägga till egna berättelser, både historiska händelser och personliga upplevelser. Över tid skapas ett kollektivt minne av gemensamma kunskaper och erfarenheter – användarna skriver bokstavligen historia.