Viasat blir först i Sverige med 3DTV

Det finns redan ett antal 3D kanaler för oss med en parabol som tar in mer än dom nordiska positionerna. Men tycker i alla fall att det är kul att det kommer kanaler som riktar sig till oss.

Som första svenska TV-operatör lanserar Viasat 3D-TV. I utbudet finns ett antal 3D-filmer som erbjuds OnDemand samt direktsänd fotboll frånUEFA Champions League och Barclays Premier League. Viasat 3D-TV blir tillgängligt för de parabolkunder som har en OnDemand-box från Viasat. I samband med lanseringen bjuder vi in till pressmöte.

Viasat kommer att erbjuda direktsända 3D-matcher från slutfasen av den nuvarande säsongen av UEFA Champions League. Dragningen för åttondelsfinalen sker imorgon och avgör vilka lag som möter varandra under de åtta matcherna den 15-16 och 22-23 februari, samt den 8-9 och 15-16 mars. Kvartsfinalerna spelas 5-6 och 12-13 april, medan semifinalerna spelas 26-27 april och 3-4 maj. Finalen spelas på Wembley Stadium i London lördagen den 28 maj.

I Sverige blir den första direktsända matchen i 3D Arsenal-Chelsea i Barclays Premier League den 27 december 2010.

Viasat erbjuder också animerade filmer såsom ”Det regnar köttbullar”, samt sci-fi och skräckfilmer i 3D i Viasats OnDemand-boxar. Filmerna kostar 59kr styck för 24 timmars tillgång. Boxarna har redan kapacitet för 3D-innehåll och abonnenter behöver endast en TV-apparat med 3D-stöd.

”Vi är oerhört glada och stolta över att kunna ge våra kunder i Sverige en julklapp i form av direktsänd sport och film i 3D-TV. Att följa en direktsänd fotbollsmatch i 3D-TV är en helt annan upplevelse än den vi är vana vid, och vi ser med spänning fram emot denna utveckling” säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

Lanseringen av Viasat 3D genomförs i partnerskap med Samsung. De direktsända 3D-sändningarna via satellit görs i samarbete med SES-Astra.

This article has 1 comment

  1. […] here: Viasat blir först i Sverige med 3DTV : TV – Radio Bloggen Post a […]