Wipeout

Wipeout är en knallhård, spektakulär och underhållande utslagstävling på världens största hinderbana. Inte nog med att vi kommer få se stora självförtroenden fällas av studsbollar, lerpölar och boxhandskar. Två av Sveriges vassaste röster finns till hands för att kommentera det hela.

För alla som har tittat på den amerikanska versionen av Wipeout är det inte bara de stora magplasken som roar. De två brutala sportkommentatorerna är grädden på moset. I Sverige är det inga mindre än Hans Wiklund och Felix Herngren som kommenterar de kända och okända svenskarnas insatser i den brutala, studsiga och leriga banan.

– I grunden är vi välvilligt inställda, men man hamnar lätt i elakheter, säger Hans Wiklund.
–  Det är alltid roligt med människor med stort självförtroende men med dålig fysisk kontroll! Säger Felix Herngren.

I november-december spelade Kanal 5 in succéprogrammet på världens största hinderbana utanför Buenos Aires i Argentina. Sammanlagt 80 svenskar tog sig an banan och de var många tuffa som föll hårt för gumibollar, gyttjepooler och boxhandskar.

Nu finns det chans att värma upp inför Wipeoutpremiären på Kanal5.se/wipeout. Där finns nu ett spel där man kan testa banan och själv känna på att det inte är så enkelt som det ser ut. Fina priser delas ut till de med högst poäng varje vecka inför sändningsstarten.

Wipeout leds av programledaren Sofia Wistam som under våren även kommer att leda Kanal 5:s gameshow ”Nöjespokalen”. Wipeout sänds i tio avsnitt med start senare i vår.