Ylva Maria Thompson i Soundic Radio

Älska mer men gärna säkert är temat för höstens stora radiosatsning på Soundic Radio, en av Sveriges äldsta webradiostationer. I och med besöket på Eksjö Stadsfest den 26-27 augusti kommer vi förutom att dela ut 5 000 kondomer även få besök av Ylva Maria Thompson, känd bland annat som programledare och presentatör av erotiska filmer på TV1000 under 90-talet.
Ylva-Maria kommer prata säker sex och svara på besökarnas frågor.

-Tillsammans vill vi skapa en öppen debatt mellan besökare och lyssnare kring samvaro där kärlek och respekt sätts i första rummet, säger Viktor Richardson, ordförande i Soundic Media, den förening som driver Soundic Radio. Med i studion förutom Ylva Maria Thompson kommer det finnas en representant för RFSL som kommer bidra med sin kunskap. -Vi hoppas att folk kommer haja till när kärlek sätts på piedestal och lyfts ut så här på en festival, säger Viktor.

Men sex och samlevnad, är det så passande i ett ungdomsområde som Green Street Park?
– Klart att det är, ungdomar är ju mer upplysta än vad vi tror, undervisningen i skolan haltar men vilken unge har inte tillgång till internet och en dator idag? Jag tror faktiskt ungarna kan mer än vad vi tror – om det mesta och inte chockas så lätt, säger Per Rudhamn, projektledare för Soundic Radios närvaro på Eksjö Stadsfest.
Men att prata sex i radio fungerar det? – Absolut, skrattar Per, Det är precis som för vissa där hemma och lampan är släckt. Man ser inget så man får visualisera med ord vad man gör och vad man ser.

– Säker sex är så mycket mer än kondom, säger Ylva-Maria Thompsson. – Efter att ha utforskat min egen och andras sexualitet från mitten på sjuttiotalet fram till idag kan jag tryggt säga att jag skaffat mig en hel del erfarenhet.

– Säker sex handlar om att våga stå för den man är, fortsätter Ylva-Maria. Det finns alltför många som tar risken att bli smittade med resistent gonorre, herpes eller HIV bara för att man blir generad inför tanken att prata om att skydda sig.

– Det handlar om att vara stolt över den man är, att inte låta sig luras att tro något annat än att man är värd att vårda, i alla situationer, säger Ylva-Maria och avslutar: Det handlar om att inse att det inte är någon annans ansvar. Att prata om sex är livsviktigt.

Kort om Ylva-Maria
Ylva-Maria Thompsson föddes 1960 i Rågsved i södra Stockholm. Hon är tv-programledare och konstnär, kanske mest känd som presentatör för erotiska filmer i TV-programmet Tusen och en natt på TV1000 med början 1991, samt för sitt konstverk Anonyma exhibitionister, där hon låtit gjuta av 100 svenska kvinnors könsorgan.

Om Soundic Radio
Soundic Radio är en av Sveriges äldsta webradiostationer, bildad 2001. Soundic drivs av den ideella föreningen Soundic Media. Stationen har levererat musik och underhållning på nätet i tio år, och är i år officiell radiokanal för Eksjö Stadsfest.

Under Eksjö Stadsfest sänder Soundic Radio live via www.soundicradio.com.
Sändningstider:
Fredag 26 augusti! 17:00 – 01:00 Säker Sex cirka 19:00 – 20:00
Lördag 27 augusti! 14:00 – 01:00